Resurssiterapia
Ratkaisukeskeinen terapia on keskiössämme. Terapia on suunnaattu pääosin riippuvuusongelmista kärsiville. Riippuvuudella on monia ilmenemismuotoja ja ne voivat saada otteeseensa kenet tahansa. Useimmiten puhutaan alkoholi- tai päihderiippuvuudesta, mutta riippuvuuden kohde voi olla myös pelaaminen, seksi, porno, lääkkeet tai ihmissuhteet. Erilaisista ilmenemismuodoista huolimatta melkein kaikissa riippuvuuden tunteissa on samankaltainen sairaudenkuva ja usein niiden taustalta löytyy jokin ihmistä riippuvuuteen ajava perussyy.
Avohoito
Muutoksen käynnistämisen ensimmäinen askel on terveiden ihmissuhteiden luominen. Väärinkäyttäjän täytyy oppia hallitsemaan tunteitaan itsenäisesti, ilman huumetta. Me tarjoamme uudenlaista avohoidon työtapaa. Lähtökohtamme on omasi tai asiakkaasi tarpeet. Henkilöstömme auttaa yhteenkuuluvuuden tunteen luomisessa, on apuna arjessasi niin kauan kuin tarve vaatii. Autamme sinua motivoitumaan. Uskomme jatkuvuuteen ja kehitämme luottamusta pitkäjänteisesti.
Omaishoito
Omainen, olet yksi tärkeimmistä ihmisistä.
Riippuvuus ei koske vain yhtä ihmistä, vaan se aiheuttaa kärsimystä myös tämän lähipiirille. Suhde väärinkäyttäjään voi muuttua läheisriippuvuudeksi. Syynä voi olla halu suojella väärinkäyttäjää tai kykenemättömyys käsitellä omassa elämässä tapahtuneita asioita.
Jälkihoito
Riippuvuudet eivät häviä yhdessä yössä. Elämäntyylin ja elämäntapojen muuttamiseen tarvitaan tietoista ja pitkäjänteistä työskentelyä. Huolimatta siitä oletko avohoidon vai hoitokodin asiakas, tulee päivä, jolloin joudut selviämään arkisista haasteista itsenäisesti. Meiltä saat apua uuden elämän aloittamiseen. Kun palaat työelämään, aloitat uuden harrastuksen tai haluat rakentaa uudelleen suhteesi perheeseen ja ystäväpiiriin.
Retkahtaminen
Tutkimusten mukaan jopa 80 prosenttia riippuvuuksista irtipäässeistä 30-45 -vuotiaista miehistä voi jossain vaiheessa kokea retkahduksen. Uskallamme väittää, että lähes jokainen entinen päihteiden käyttäjä retkahtaa joskus, osa kerran, osa useammin. Osa retkahduksista on pieniä, osa vakavampia. Riippuvuudesta irtitaistelu saattaa johtaa ihmisen valheelliseen turvallisuuden tunteeseen
Hoitokodit ja yhteistyökumppanimme
Avohoito ei aina riitä. Vakavassa päihderiippuvuudessa tai muissa tilanteissa saatat tarvita uutta, turvallista asuinympäristöä tervehtyäksesi. Silloin suosittelemme muuttoa hoitokotiin. Olemme parhaillaan kokoamassa luotettavien ja uskottujen yhteistyötahojen verkostoa Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Hoitokodissa saat asiantuntevaa hoitoa juuri sinun tarpeisiisi. Hoitokodin tasoista hoitoa suositellaan, mikäli kärsit vakavasta tai pitkäikäisestä riippuvuudesta.
Ota yhteyttä
Oletko menettänyt tilanteen hallinnan?
Oletko läheinen, jota huolettaa puolison tai ystävän tilanne?
Olemme täällä sinua varten. Henkilöstöllämme on mielenterveys- ja päihdetyön koulutus sekä laaja asiantuntemus traumatietoisesta hoidosta.
Ota yhteyttä ja kysy lisätietoa avohuollon palveluistamme tai riippuvuushoidon ostopalveluistamme.
Trauma ja vuorovaikutusohjaaja
Riippuvuushoidon terapeutti
040 537 8877
roy.pettersen@omsorg.fi
Yksikönpäällikkö
Sosionomi
Riippuvuushoidon terapeutti
044 9783 892
pia.pettersen@omsorg.fi